Szüntesd meg a munkahelyi biztonságkultúra útjában álló láthatatlan akadályokat!

Az öntudatlan emberi hibák a legtöbb munkahelyi baleset fő oka. Az emberek nem követik a biztonsági utasításokat vagy az alapvető szabályokat, és nem avatkoznak be, amikor olyan intézkedéseket vagy szokásokat látnak, amelyek veszélyeztetik a biztonságot. A visszajelzésen, a kockázat felismerésen és a korai beavatkozáson alapuló kultúra felépítése eltávolítja a nagyobb biztonság elérését gátoló láthatatlan akadályokat.

A munkahelyi biztonság kultúra kialakulásának tendenciája

Dare to Care munkahelyi biztonság

A munkahelyi biztonsági kultúra kialakításának lépései

Dare to Care munkahelyi biztonság

Dare to Care munkabiztonság

A Dare to Care program és tanácsadás a vezetőkre és azon készségeik fejlesztésére koncentrál, amelyek szükségesek a szervezeti kultúra változásához, ehhez a program átfogó eszközöket és gyakorlatot biztosít.

A Dare to Care Training program egy átfogó fejlesztési program, amely magában foglalja a  stratégiai workshopot, amelyen meghatározzuk a szervezet munkabiztonsági programjának területeit és céljait, a haladás és a változás mérését, a felállítjuk a programot és a belső kommunikációt. A program tartalmazza a vezetők (az összes szinten) tréningét, ami segítségével belső trénerekké válhatnak (Train the Trainer), akik biztosítják, segítik a munkabiztonság kultúrájának kialakulását a cégen belül.

Jellemző helyzetek, amikor a Dare to Care tréning segít:

  • Az alkalmazottak nem követik a biztonsági utasításokat vagy az alapvető szabályokat, és nem avatkoznak be, amikor olyan tevékenységeket vagy szokásokat látnak, amelyek veszélyeztetik a biztonságot.
  • Erősíteni kell a vezetői képességeket és meg kell változtatnia a munkahelyi kockázatokkal kapcsolatos hozzáállást az összes alkalmazott bevonásával.

Miért foglalkozzunk a munkabiztonság kultúrájával? Amellett, hogy a legfontosabb, hogy minden ember testi épségét és egészségét biztosítsuk, pénzügyileg is megtérülő a balesetek megakadályozása:

Dare to Care munkahelyi biztonság

Mit fogtok megtanulni?

  • Hogyan lehet tudatosan felismerni, megfigyelni a munkahelyi veszélyeket, és hogyan kell beavatkozni nem kívánt helyzetek esetén?
  • Hogyan építsünk visszajelzéseken alapuló kultúrát a munkahelyi biztonság növelése érdekében?
  • Hogyan lehet kezelni a veszélyes helyzeteket és megváltoztatni az alkalmazottak viselkedését?

A biztonság felelősség és törődés – magaddal és másokkal!

Péczely Csaba

ügyvezető, senior tanácsadó

Felkeltettük érdeklődését?