Fujifilm-UVScale

Uvscale-mainA Fujifilm UVSCALE film lehetővé teszi az ultraibolya fény mennyiségének és eloszlásának mérését, megjelenítését a vizsgálandó felületen. A technológia széles körben alkalmazható minden olyan területen, ahol UV fényt használnak.

Szerkezete és működése

UVScale struktúra

Az alapfilm egyik oldalára egy UV érzékeny réteg van felhordva, míg a másik oldala fehér.  A fényérzékeny réteg a ráeső UV fény mennyiségének függvényében változtatja a színét, így a fehér háttéren könnyen megfigyelhető a vizsgálandó felületre eső fény eloszlása és erőssége.

Működési elve:

A mikrokapszulákba zárt színalkotó anyag reagál az UV fényre és hatására annak mennyiségével arányosan színt vált.

Használata

UVScale használat

Vágja az UVSCALE filmet a kívánt méretre, helyezze a mérendő felületre, majd tegye ki UV sugárzásnak (a matt oldalát). A UVSCALE színe megváltozik, összhangban a fény mennyiségével.

<!–

Alkalmazási példák

UV festés

Háromdimenziós tárgyak felületén is lehetségessé válik a fénymérés, olyan helyeken is, ahová a hagyományos fénymérők nem férnek be, vagy olyan felületeken, amelyek mozgásban vannak a mérés közben.

UV-bevonat

Lehetővé válik segítségével, hogy a termék teljes szélességében egyidőben mérjük a beérkező fény mennyiségét, így jelentősen lecsökkentve a méréshez, tesztelés, beállításhoz szükséges időt.

Új berendezés telepítésekor nagyban megkönnyíti az UV lámpák helyzetének és magasságának beállítását.

–>

A nagyobb fénymennyiség tartomány lefedésének érdekében a termékkínálat három típusból áll. Alacsony fénymennyiség esetén az UVSCALE film önmagában használható (UVSCALE L). Nagyobb fényintenzitás esetén kétféle árnyékoló film (UVSCALE M és H) alkalmazásával érhetünk el megfelelő eredményt.

Típus Termék méret egységnyi területre eső fénymennyiség (mJ/cm²)
vastagság
típus
tekercses kiszerelés lap kiszerelés
UVSCALE L 4 – 60 0.1mm Egyrétegű
UVSCALE M 270mm x 5m 270mm x 200mm (5 lap) 60 – 700 0.1mm x 2 Kétrétegű
UVSCALE H 700 – 6,000 0.1mm x 2 Kétrétegű

 

Amennyiben termékünk felkeltette figyelmét, esetleg további információt vagy árajánlatot szeretne kapni, kérjük hívja Lippai Tamás munkatársunkat a +36-20/974-6497 számon, vagy érdeklődjön a sales@icgstadium.hu címen, ahová a megrendeléseket is várjuk.