Fujifilm-Thermoscale

Thermoscale logo

Thermoscale roll

A forradalmian új Thermoscale film segítségével lehetővé válik az egymáshoz érintkező felületek között a hőeloszlás láthatóvá tétele.

Széles hőmérséklet-tartományban használható, így a felhasználási területe is igen változatos lehet.

A Thermoscale használata rendkívül egyszerű:

Thermoscale használata
Vágja a filmet
megfelelő méretre!
Helyezze a felületek közé,
majd tegye ki hőhatásnak!
Távolítsa el a filmet, és
ellenőrizze a hőeloszlást!
Thermoscale vasaló
A színváltozás mértéke a hőforrás hőmérsékletétől és a behatási időtől függ. Rövidebb idejű kontaktus halványkék színelváltozást okoz. Ahogy a behatási idő növekszik (ugyanezen a hőmérsékleten), a színek egyre mélyebbé válnak, majd vörös árnyalatban hajlanak. A színváltozást egyéb tényezők is befolyásolják, például az érintkező felületek között fellépő nyomás mértéke, az anyagok minősége, vagy a légáramlás.

Features1

Struktúra

Az alapfilm hőszenzitív színképző réteggel van bevonva, melyet egy vékony védőréteg fed. Ez a matt felület érintkezik a vizsgálandó hőforrás felületével. A film fényes oldalán jelenik meg a hő eloszlására utaló elszíneződés.

Hogyan működik?

Features2
A hő áteresztővé teszi a mikrokapszulák falát, valamint megolvasztja az előhívószert, amely így be tud hatolni a kapszulákba. Itt reakcióba lép a színképző anyaggal, melynek következménye a film felszínén látható elszíneződés.

 

Alkalmazási példák:

LCD-panelek gyártása

Az LCD-panelek gyártásánál ACF-et, anizotróp ragasztófilmet használnak a meghajtó IC beültetéséhez. A panelre felvitt ACF-re helyezik az IC-t, amelyre a beültetőszerszám nyomást és hőt fejt ki. Ha a hő egyenetlenül oszlik el a kötési felületen (azaz egyes helyeken melegebb, másutt hidegebb), az ACF nem köt megfelelően.
A Thermoscale segítségével pofonegyszerűen ellenőrizhetjük a hőeloszlás egyenletes mivoltát.

Application1

Fóliahegesztés

A fóliahegesztést általánosan használják az élelmiszerek, gyógyászati szerek és egyéb termékek (pl. akár Li-ionos akkumulátorok) csomagolásánál. A hegesztéskor a fűtőbetét erős hőt gyakorol a zacskó végére, s ezzel záródik a zacskó. Ha nem egyenletes a hőeloszlás a fűtőfelületen vagy a fűtőbetéten, vagy nincs kellőképpen felmelegítve a műanyag, akkor a zárás nem lesz tökéletes.
A Thermoscale segítségével Ön könnyedén ellenőrizheti a fóliára gyakorolt hő mennyiségét.

Apllication2

Napelemek EVA gyanta kötése

A napelemek gyártásakor a napelemcellákat egy üvegszubsztrát és egy védő filmréteg közé helyezik, majd EVA (Ethylene vinyl acetate) gyantával ragasztják össze egy vákuumlaminátorban. Ha nem egyenletes a hőeloszlás, az EVA gyanta egyes helyeken keményebb marad, másutt pedig lágyabb lesz. S ez befolyásolja a kötési teljesítményt. Egyes esetekben eleinte tart a ragasztás, de később elenged. Mindezidáig lehetetlen volt mérni a kötési felületen a hőeloszlást. Most azonban a Thermoscale segítségével egyszerűen ellenőrizheti a hőeloszlásban esetleges egyenetlenségeit, így megelőzheti a komoly hibákat!

Application3

Fizikai specifikáció

Hőmérséklettartomány: 80oC– 105oC és 150oC – 210oC

Vastagság: 90 µm

Pontosság: ±1oC, több tényezőtől függően

Heatflow

 

Megnevezés Kiszerelés Hőmérséklet-tartomány Méret
Thermoscale 200C Roll Type 150oC – 210oC 270mm x 5m
Thermoscale 200C Sheet Type 150oC – 210oC 270mm x 200mm x 5db
Thermoscale 100 Roll Type 80oC – 105oC 297mm x 10m
 

Nagyobb tétel esetén extra kedvezmény!!!

Amennyiben termékünk felkeltette figyelmét, esetleg további információt vagy árajánlatot szeretne kapni, kérjük hívja Lippai Tamás munkatársunkat a +36-20/974-6497 számon, vagy érdeklődjön a sales@icgstadium.hu címen, ahová a megrendeléseket is várjuk.

Átlagos kiszállítási idő: 4-5 munkanap a megrendeléstől. A kiszállítás Magyarország területére díjmentes.