„A Benchmark Roadshow nem csak egy rendezvénysorozat, hanem egy lehetőség arra, hogy a résztvevők együtt tanuljanak a múltbéli sikerekből és kihívásokból.”

Szakmai megközelítésünk – eszközök vagy kultúra?

Az értékelés során az eszközök bevezetésének és kulturális befogadásának négy fő szakaszát különböztethetjük meg témakörönként.

1. A természetes ösztönök és megszokás: Kevés a kommunikáció a működésről és a szabályokról. Gyakoriak a rendellenességek, az elkerülhetetlennek tűnő problémák, amelyekre utólag érkezik reakció. A rendellenességek kockázata alig ismert, alacsony tudatosság.

2. Fentről vezérelt működés: Az adott funkcióhoz kapcsolódó felsővezetők egy része (pl. safety, karbantartás, termelés) elköteleződik a változás mellett. Kialakulnak a sztenderdek és a műszaki feltételek. A dolgozók már jobban értik a rendellenességek kockázatát, de többnyire „szükséges rosszként” tekintenek az előírásokra. A megfelelő működés kulcsa a vezetői ellenőrzés és a következményektől való félelem. A rendszerek fejlesztése a felsővezetők feladata.

3. Egyéni felelősségvállalás: A dolgozók, valamint a közép- és felsővezetők felelősségvállalással és tulajdonosi szemlélettel, önálló elköteleződésből hajtják végre az előírt feladatokat. Értik a rendellenességek kockázatait és a nem megfelelő működés következményeit. A vezetői kommunikáció állandó részét képezi az ok-okozati összefüggések hangsúlyozása.

4. Kölcsönös felelősségvállalás: A dolgozók és a vezetők egyaránt felelősséget vállalnak a hatékony működésért és egymásért, valamint büszkék a szervezetükre, csapatukra. A vezetés minden szintje tulajdonosi szemlélettel, proaktívan és széleskörű bevonással értékeli a működést, azonosítja az eltérések gyökérokait és tanul belőlük.

Vegyél részt te is!

A Benchmark Roadshow egy ingyenes Webinárral indul, ahol megismerkedhettek az országos felmérés témaköreivel, menetével és megoszthatjátok gondolataitokat, tapasztalataikat az egyes témakörök kapcsán.

Ezután következnek a regionális rendezvények, ahol a már személyesen beszélgetünk a tapasztalatokról, jó gyakorlatokról és saját működésünkről.

Helyszínek és időpontok 2024. első félévében:

  • március 7. (14:00 – 17:00) Webinár és a Roadshow menetének bemutatása (ingyenes!)
  • Tatabánya
  • április Veszprém
  • április 4. Kecskemét
  • április 25. Győr
  • június 6. Budapest

Záró gondolatok – Kapcsolódjunk a Jövő Gyártásához!

Ahogy közeledik a Benchmark Roadshow 2024 első eseményének dátuma, egyre inkább érezzük az izgalmat és az új lehetőségek kovácsolta lendületet. E rendezvénysorozat nem pusztán egy sor esemény, hanem egy kihívás és egy lehetőség a magyar ipar számára, hogy együtt alapozzuk meg a jövőt.

A Benchmark Roadshow nem csak arról szól, hogy kitöltünk néhány kérdőívet. Ez egy közösség, ahol mindenki számít, minden tapasztalat értékes, és minden egyes résztvevő hozzájárulhat a jövő eredményeihez.

Ezeken a rendezvényeken megismerhetjük egymás sikereit és kihívásait. Láthatjuk, hogy hogyan alkalmazzák mások a legfrissebb gyártási trendeket, inspirációt meríthetünk azokból a történetekből, amelyek átalakították mások működését.

Ne hagyja ki ezt a lehetőséget! Regisztráljon most, és legyen tagja a Benchmark Roadshow közösségének. Legyen részese a tudásnak, az inspirációnak és az új kapcsolatoknak, amelyek a jövőbeni siker útját kijelölik.