Telepített gépvédelmi eszközök

Az online gépvédelmi és –monitoring rendszereket sokan megfizethetetlen luxusnak gondolják. Azonban minden körülményt figyelembe véve sok esetben mégis ez a megoldás a célravezető, elég, ha „csak” a termelési megbízhatóságra gondolunk. Az alábbi cikkben felsoroltunk néhány körülményt, amit érdemes figyelembe venni:
16 ok, amiért érdemes megfontolni online rezgésfelügyeleti rendszer telepítését

 

AMC Vibro

A lengyel AMC Vibro az ipari monitoring, diagnosztikai, teszt és vezérlés rendszerek tervezésének és implementálásának szakértője. Megoldásaikat több mint 15 éve használják a világ minden részén, az ipar minden szektorában. Változatos projekjei során többek között elektromos járművek akkumulátorrendszerén, ablaktörlő motorok gyártósorvégi tesztelésén, szélturbinák és dugattyús kompresszorok online állapotellenőrzésén dolgoztak, ezen kívül vasúti átjárók biztonsági rendszereinek és autóbuszok fedélzeti rendszereinek távoli ellenőrzésén, valamint teljes erőművi vezérlőrendszereken.

Saját erőforrásból dolgoznak a projekttervtől az elektronikai és mechanikai tervezésig, a magunk készített szoftvertől a végső gyártásig és összeszerelésig.

 

AVM4000

Az AVM4000 egy intelligens állapotfelügyeleti, gépvédelmi és rezgésdiagnosztikai rendszer.

Segítségével

 • akár 70%-kal csökkenthető a meghibásodások száma és gépállások ideje,
 • akár 20%-kal csökkenthető a karbantartási költség
 • akár 30%-kal növelhető a monitorozott gépek élettartama.

Az online rezgésdiagnosztikai rendszer széleskörű konfigurálhatósága lehetővé teszi pontosan a végfelhasználó funkcionális igényei és anyagi lehetőségei szerinti rendszer összeállítását. A könnyű bővítési lehetőségnek köszönhetően a beruházás időben szétosztható, a kezdetben csak egyes gépeket monitorozó rendszer fokozatosan az egész gépparkra kiterjedő fejlett távoli diagnosztikai platformmá fejleszthető.

A VIBstudio egy komplett telepített rezgésdiagnosztikai rendszer, mely VIBmonitor modulokból és a VIBnavigator szoftverből áll.

Bővebben:   VIBstudio

AVM4000 telepített rezgésdiagnosztikai rendszerVIBmonitor

A VIBmonitor egy önálló, moduláris, többcsatornás rezgésvédelmi rendszer, mely a megfigyelt gép(ek) közelében helyezhető el. A rendszer figyeli és védi az üzemelő berendezéseket, kiváló minőségű rezgésjeleket és egyéb folyamatparamétereket gyűjt, és elvégzi ezek folyamatos értékelését. A valós idejű adat ellenőrző technológiának (True Data ValidatorTM) és az automatikus gép működési fázis (felfutás, leállás, stb.) felismerésnek köszönhetően a rendszer hatékonyan detektálja az anomáliákat még azok korai kialakulási fázisában, és jelentősen csökkenti a téves riasztások számát.

 

VIBnavigatorVIBnavigator

A VIBnavigator szoftver az AVM4000 platform felhasználói felülete. Ezen keresztül történik az rendszer adminisztrációja és beállítása, az adatok és események megtekintése. Egyrészről az interaktív és intuitív felhasználói felület nagyban megkönnyíti a vele történő munkát, másrészről széleskörű konfigurálhatóságot és funkcionalitást kínál a karbantartói és diagnosztikai team számára. Segítségével könnyedén megtalálhatók a riasztások kiváltó okai.

 

Az AVM4000 rendszer főbb jellemzői

 • Megfizethető megfigyelés, biztonság, diagnosztika, gépvédelem
 • Moduláris kiépítés és egyszerű bővíthetőség
 • A fals riasztások számának csökkenése
 • Automatikus hibaelemzés
 • Valós idejű feldolgozás
 • Fejlett diagnosztikai algoritmus
 • A világ bármely pontjáról elérhető
 • Hozzáférés a tárolt adatokhoz
 • Kompatibilis más gyártók rendszereivel.

 

VIBtransmitter – Alap rezgésvédelmi, állapotfelügyeleti modulok

A VIBtransmitter sorozat elemei minden állandó és változtatható fordulatszámú forgógép (ventilátorok, szivattyúk, kompresszorok, stb.) online állapotfelügyeletére és alap gépdiagnosztikájára lettek kifejlesztve. Megfizethető megoldást jelentenek azon felhasználók számára, akik a súlyos meghibásodások ellen szeretnék védeni a berendezéseiket. A sorozat egy-, és többcsatornás eszközökből áll.

VIBtransmitter VT1002DK/DS/DP – dugattyús kompresszorok felügyeletére

A VT1002DK, VT1002DS és VT1002DP modulok a VT1002D moul speciális változatai, melyek a dugattyús kompresszorok állapotfelügyeletére lettek kifejlesztve. Kialakításuk figyelembe veszi az ilyen típusú berendezések sajátos jellegét.

 

VIBtransmitter VT1002D – Rezgésfigyelő rendszer 2 relékimenettel

A VIBtransmitter VT1002D a VT1000 modul továbbfejlesztett verziója két relékimenettel, melyek egymástól függetlenül tudják szolgáltatni a figyelmeztető és riasztási jelzéseket.

 

VIBtransmitter VT1000 – Alap rezgésvédelmi rendszer

A VIBtransmitter VT1000 állandó és változtatható fordulatszámú forgógépek (ventilátorok, szivattyúk, kompresszorok, stb.) online állapotfigyelésére és alap gépdiagnosztikájára szolgáló egycsatornás modul.

 

 

 

 Ha online rezgésdiagnosztikai eszközt keres, ha megvalósítaná berendezései, gépei távoli állapotfelügyeletét, keressen minket bizalommal.