TPM-tábla Passzív információforrás a vállalat dolgozói felé

A TPM-tábla a legfontosabb passzív információforrás a vállalat dolgozói felé. Gyakorlatilag bármilyen, a TPM-mel kapcsolatos tartalommal feltölthető, a lényeg az, hogy mindig aktuális, friss anyagokat tartalmazzon. Csak a tréning-motivációs csapat kreativitásán múlik, hogy milyen tartalommal tölti fel, hogy miként teszi figyelemfelkeltővé, izgalmassá. Az 3. ábra egy mintát mutat be a TPM-táblán levő anyagok elrendezésére.

  • Előfordulhat olyan megoldás, hogy a TPM-táblát a T-cédulás táblával kombinálják. Nem lehet azt mondani, hogy a kombinált, vagy az egyszerű TPM-tábla a jobb megoldás, ezt minden bevezetést végző vállalatnak magának kell eldöntenie.
  • A TPM-tábla megléte kiemelt fontosságú a TPM folyamatban. E nélkül a tájékoztatás hatékonysága nagyságrenddel romlik, a “száz tűszúrásból” 40-50 elvész. Nem szabad sokáig várni a tábla felállításával, bíbelődni a megrendelésekkel, harcolni a beszállítókkal. Ez esetben nem lehet a költséghatékonyság a cél, mivel néhány tízezer spórolt forint akár hónapokra lassíthatja le a bevezetés folyamatát.