TractorMotive

TractorMotive

A TractorMotive egy részletesen kidolgozott és kifinomult eszköz a gyártási folyamatok komplex szimulációjára Lean, DMAIC és Six Sigma elemekkel. A felhasználók lehetséges köre nagyon széles. Alkalmas a trénerek és oktatók munkájának segítésére, gyártósori mérnökök szemléletmódjának fejlesztésére, de akár operátorok számára is. Egyszerű változtatásokkal szabályozható a szimuláció összetettsége, a szakmai háttér mélysége.

 

A szimuláció használatának lehetőségei rendkívül változatosak

A VSM/VSD használatának és lépéseinek szemléltetése

(Value Stream Mapping – Értékáram elemzés / Value Stream Design – Értékáram Tervezés)

Sajátítsa el a gyártási folyamatok felmérését a VSM módszertana szerint a TractorMotive szimuláció segítségével. Elemezze és értse meg a teljes folyamatot, annak irányítását és szervezését. A szimuláció lehetővé teszi a gyártási folyamat elemzését az értékteremtés szempontjából. A fejlesztés során olyan eszközöket/elveket alkalmazhatunk, mint az egy darabos áramlás és annak szükséges feltételei, a kanban és húzó rendszerek, 5S, SMED vagy épp a FIFO (First in – First out).

A Kaizen Workshopok és a folyamatos fejlesztés támogatása

A TractorMotive szimuláció egy remek eszköz a Kaizen események támogatására és a dolgozók gondolkodásmódjának fejlesztésére. Lehetővé teszi a Kaizen eszközeinek begyakorlását a kulcsemberek számára. Különböző elemzési módszereket próbálhatunk ki, azok eredményei alapján fejlesztéseket hajthatunk végre, valamint tartósan fennmaradó, önfejlesztő folyamatokat hozhatunk létre.

A HR munkájának segítése felmérési vagy képzési céllal

A szimuláció segítségével a termeléshez hű környezetben mérhetjük fel a résztvevők kézügyességét, problémamegoldó képességét, kreativitását, vagy épp hozzáállását a csapatmunkához. Számos testreszabott képzési program állítható össze a különböző területek dolgozói számára.

 

Több mint 65 Lean és Six Sigma eszköz

Első lépésben meghatározzuk a gyártási célokat, a folyamat problémáit és a vevő számára fontos jellemzőit a terméknek. Mérjük és elemezzük az adatokat, megvizsgáljuk a kiváltó okokat, megoldási javaslatokat fogalmazunk meg, majd végrehajtjuk őket és a későbbi folyamat működését ismételten megvizsgáljuk.

ÉRDEKEL AZ EGYEDI TRACTORMOTIVE SZIMULÁCIÓ

Mit kínálunk?

  • Testreszabott, szimulációs gyakorlattal összekötött képzést cége dolgozóinak
  • Trénereinek felkészítését az eszköz használatára
  • A szimuláció alap változatának bővítését igény szerinti témakörökre fókuszálva
  • Pótalkatrészeket szükség esetén

TractorMotive

  • számos eszköz és hatásuk gyakorlatias bemutatása
  • 4 – 16 fő résztvevő
  • 46 alkatrésztípus
  • 877 építőelem
  • Kifinomult tervezés
  • Kompakt csomagolás mindössze egy dobozban a könnyű kezelhetőség érdekében

KÉRJEN AJÁNLATOT

Résztvevői vélemény:

“Először is szeretném megköszönni a lehetőséget az A.A. Stádiumnak, hogy részt vehettem a TractorMotive szimulációs játék kipróbálásában. Leanes és Six Sigmás tanulmányaim során számos hasonló játékkal találkoztam, melyek igyekeznek a résztvevőket minél jobban bevonni, és megismertetni a gyártás optimalizálás alapjaival és részleteivel. A TractorMotive előnyei közé sorolnám, hogy nem egy papírrepülő hajtogatás vagy egy golyóstollszerelés fél napon keresztül, hanem egy nagyon komoly, kihívásokkal teli, talán némi kézügyességet is igénylő játék, melyben 6-12 ember is részt vehet.

A két nap során a vevői igények voltak a fókuszban, a tömegtermeléstől lépésről-lépésre eljutottunk az egydarabos áramlásig, kialakítottuk a standard, vizuális munkahelyeket, „benormáztuk” magunkat, majd kis kaizenekkel fejlesztettük a mindenkori Best practice-einket. Két nagyon komoly hátránya van ennek a játéknak, az egyik, hogy a workshop végére mindenkinél kialakul egyfajta traktorfüggőség, és előjön az igazi szerelő „én”. A másik, hogy a második nap végén meg akartam állítani az időt, hogy további fejlesztéseket csináljunk a gyárban, még jobb legyen a Flow, gyorsabb vevői kiszolgálás, elégedettebb sori munkások, de ez sajnos nem sikerült. Vélemény szerint alábbi eszközök megismerésére tökéletesen alkalmas a TractorMotive: Value Stream Mapping, szűk keresztmetszet felismerés, Heijunka, Halszálka diagram és az 5Miért módszer, 5S kialakítás, stb.”

Korcsok Katalin – Lean Manager, Villeroy & Boch Magyarország Kft.

{imageshow sl=22 sc=9 /}

 

{mp4}tm_video|350|288{/mp4}
{uniform form=10/}