"Dare to care": avagy miért nem működik?

Vezetői elköt

Hogyan fejlődik az emberek szemléletmódja programunk során? Ezt a folyamatot talán a Bradley görbe segítségével a legegyszerűbb szemléltetni.

Első szakasz: a reaktív működés jellemző természetes és ösztönös módon. A menedzsment inkább csak delegál, és ha bekövetkezik egy probléma, akkor az a „balszerencsének” tudható be. Utólag megtesszük, amit lehet a károk enyhítésére.

Második szakasz: megszületik a vezetői elköteleződés, amely szabályokban és eljárásokban ölt testet. Egyre több a tréning és a számonkérés a kiválasztott témában, de a középvezetők és a dolgozók még mindig inkább „nyűgként” élik meg a kialakult helyzetet.

Harmadik szakasz: az egyének szintjén megszületik a belső motiváció és az elköteleződés a szabványok iránt. Megváltoznak a szokások. Ennek a szintnek az eléréséhez azonban egy komoly akadályt kell átugranunk a középvezetőkkel és dolgozókkal közösen.

Negyedik szakasz: az emberek felismerik, hogy nem csak saját magukért, hanem másokért is felelősek. Erősödik az együttműködés és a közös fejlődés. Ennek a szintnek az eléréséhez a tudatosság, a megértés és a visszajelzéseken alapuló kultúra további erősítésére van szükség.

„Dare to care” a termelésben program

Szakmai megközelítésünk célja az elköteleződés és a tudatosság megteremtése vezetői és dolgozói szinten egyaránt. Előzetes egyeztetés után teljes mértékben testreszabjuk megközelítésünket, legyen szó munkabiztonságról, 5S-ről, autonóm karbantartásról, Leanről, TPM-ről, vagy bármely saját termelési rendszer kulcs elemeiről.

Szeretne elkötelezett, tudatos dolgozói és (közép) vezetői réteget az egyéni szerep fontosságának megértésével?  Írjon nekünk!

Kérdése van? Segíthetünk?