"Dare to care": avagy miért nem működik?

Vezetői elköt

Hogyan fejlődik az emberek szemléletmódja programunk során? Ezt a folyamatot talán a Bradley görbe segítségével a legegyszerűbb szemléltetni.

Első szakasz: a reaktív működés jellemző természetes és ösztönös módon. A menedzsment inkább csak delegál, és ha bekövetkezik egy probléma, akkor az a „balszerencsének” tudható be. Utólag megtesszük, amit lehet a károk enyhítésére.

Második szakasz: megszületik a vezetői elköteleződés, amely szabályokban és eljárásokban ölt testet. Egyre több a tréning és a számonkérés a kiválasztott témában, de a középvezetők és a dolgozók még mindig inkább „nyűgként” élik meg a kialakult helyzetet.

Harmadik szakasz: az egyének szintjén megszületik a belső motiváció és az elköteleződés a szabványok iránt. Megváltoznak a szokások. Ennek a szintnek az eléréséhez azonban egy komoly akadályt kell átugranunk a középvezetőkkel és dolgozókkal közösen.

Negyedik szakasz: az emberek felismerik, hogy nem csak saját magukért, hanem másokért is felelősek. Erősödik az együttműködés és a közös fejlődés. Ennek a szintnek az eléréséhez a tudatosság, a megértés és a visszajelzéseken alapuló kultúra további erősítésére van szükség.

„Dare to care” a termelésben program

Szakmai megközelítésünk célja az elköteleződés és a tudatosság megteremtése vezetői és dolgozói szinten egyaránt. Előzetes egyeztetés után teljes mértékben testreszabjuk megközelítésünket, legyen szó munkabiztonságról, 5S-ről, autonóm karbantartásról, Leanről, TPM-ről, vagy bármely saját termelési rendszer kulcs elemeiről.

Szeretne elkötelezett, tudatos dolgozói és (közép) vezetői réteget az egyéni szerep fontosságának megértésével?  Írjon nekünk!

Péczely Csaba

ügyvezető, senior tanácsadó

dr. Péczely György

ügyvezető, senior tanácsadó

Kérdése van? Segíthetünk?