Részprojekt

TPM részprojektek támogatása

Milyen esetekben érdemes TPM részprojektekben gondolkozni?

• A TPM rendszer teljes bevezetése erőforrás-igényes feladat. A szükséges idő, pénz és munkaóra azonban nem minden esetben áll rendelkezésre. Ilyenkor egy célzott projekt, vagy a TPM egyes elemeinek bevezetése is komoly segítség lehet a vállalat számára.
• Egy már működő termelési rendszer esetén is gyakran előfordul, hogy bizonyos területek fejlesztésre szorulnak, legyen szó a veszteségforrások méréséről, vagy épp az autonóm karbantartás működtetéséről. Ilyenkor célzott beavatkozás szükséges.
• Máskor egy kulcs berendezés vagy termelési folyamat hatékonysági problémáinak kezelése szükséges. Ilyenkor a működés függvényében, sebészi pontossággal kell a megfelelő eszközökhöz nyúlni.

Hogyan dolgozunk?

Minden esetben arra törekszünk, hogy megértsük az ügyfél problémáit és közösen kidolgozott testreszabott megoldásokkal segítsük a fejlődésben. Az önműködő, önfenntartó megoldásokban hiszünk.

 

Tipikus részprojekt

Néhány tipikus részprojekt

Autonóm karbantartási rendszer bevezetése és fejlesztése

Jellemzően a gépkezelői karbantartás kialakítása az alapoktól (feladatok meghatároza, utasítás készítés, oktatás, működtetés, audit rendszer) kezdve, vagy pedig egy már működő rendszer fejlesztése, tipikusan az elkötelezettség erősítése és a tudás mélyítése.

Megelőző karbantartási tervek kockázatbecslés alapú kialakítása

A kiválasztott berendezések megelőző karbantartási terveinek műszakilag megalapozott, erőforrásbarát kialakítása kockázatértékelés (ERCM elemzés) segítségével, majd átültetése a gyakorlatba.

Veszteségforrások (OEE) mérése, elemzése, visszaszorítása

Tipikusan ez a témakör két nagy részre osztható. Az első szakasz a veszteségforrások mérésére és az OEE számítására, valamint a fő problémák kimutatására fókuszál, míg a második lépésben a PDCA szemléletű, következetes, standardizált veszteség visszaszorítási folyamat bevezetése a cél.

Kihez fordulhat?

Péczely Csaba

ügyvezető, senior tanácsadó

Fekete Gábor

senior tanácsadó

dr. Péczely György

ügyvezető, senior tanácsadó

Felkeltettük érdeklődését?