A hatékony karbantartás legfontosabb kellékei

Karbantartás-fejlesztési tanácsadás

Ha karbantartási tevékenysége fejlesztéséhez információt/szakértőt keres, jó helyen jár!

A karbantartás lassan önálló tudománnyá növi ki magát, amelyet több felsőoktatási intézmény szakirányú képzése is bizonyít. De ezt bizonyítja az a sok ipari jó gyakorlat is, amely látványos eredményeket, gyártási hatékonyság növekedést hozott alkalmazóinak. E cégeknél a műszaki részlegre az üzleti eredményesség, a siker megalapozóiként gondolnak.

Mi több, egyre-másra találkozunk olyan ipari példákkal, ahol a karbantartást, mint stratégiai jelentőségű üzleti részfolyamatot értelmezik. Nem kizárólag a karbantartási részleg felelősségi körébe utalják a műszaki megbízhatóság feladatait. Hovatovább a karbantartók – technikusok, mérnökök – versenyképes, fejlődő szaktudására, a szakmai utánpótlásra és a szakemberek motiválására, de a megtartásukra is energiát fordítanak.

Sajnos azonban számos iparvállalatnál még mindig a 40-60 évvel ezelőtti műszaki szervezési elvek dominálnak, és itt a karbantartást a „szükséges rossz” kategóriába sorolják. Ezeknél a cégeknél nem ismerik, vagy nagy távolságtartással fogadják az új megközelítéseket, jóllehet maguk a karbantartási részlegek szeretnének megújulni.

Hiszünk abban, hogy:

  • hatékonyan termelni (szolgáltatni), csakis megbízható eszközpark birtokában lehet.
  • az eszközparkot megbízhatóan működtetni, fenntartani csak korszerű elvek mentén szervezett karbantartás képes.
  • a hatékony karbantartás a tőle reálisan elvárható összes feladatot, mint szolgáltatást, magas színvonalon nyújtja a belső vevőinek, költséghatékonyan, gyorsan, valamint azonosítva és kezelve az összes műszaki eredetű kockázatot a vállalatnál.

Fentiek okán küldetésünknek tekintjük a karbantartási hatékonyság, azaz a hatékony, korszerű karbantartás elméleti és gyakorlati ismereteinek terjesztését karbantartás-fejlesztési tanácsadás szolgáltatásunk keretében.
Szolgáltatásaink között megtalálhatók képzések, karbantartási részleg átvilágítása, és fejlesztési projektek tervezése, vezetése, közös végrehajtása is.
Ismerje meg kínálatunkat!

Kihez fordulhat?

Fekete Gábor

senior tanácsadó

Javítsunk együtt a működésen!